Tento blog je preventivním opatřením proti 1) smazání pevného disku, 2) spláchnutí flashky do záchodu, 3) krádeži, ztrátě nebo požáru, při němž by došlo ke zničení jedinečného šanonu s poznámkami a texty, 4) kombinaci všech předchozích katastrof. Vychází bez jakéhokoli žánrového omezení, a to zcela nevypočitatelně buď v češtině nebo v angličtině.

čtvrtek 7. června 2012

Práce, která šlechtí i uživí

A je to tady! Poté, co jsem se uplatnila jako sběračka larev mandelinky bramborové na poli poblíž Dubrovníku, přišla další vynikající pracovní nabídka. Opět jde o práci 1) na čerstvém vzduchu, která je 2) placená, 3) dobrodružná, 4) inspirativní a tedy 5) pro spisovatele jako stvořená. Zítra od 6:00 do 19:00 budu na farmářském trhu u stanice metra Anděl prodávat na stánku domácí knedlíky! 
Musím říct, že oceňuji odvahu majitele firmy, jenž se rozhodl vybrat k prodeji knedlíků osobu, která:
1) i svíčkovou konzumuje raději s rýží (v tomto případě zcela výjimečně bez kečupu),
2) není tomu tak dávno, co se domnívala, že knedlík se  p e č e  v troubě jako chleba,
3) velice špatně sčítá, odčítá, násobí a dělí z hlavy (proto šla taky na práva, že ano),
4) je nátury rozjímavé, složité, nepraktické a v každém ohledu velice málo vhodné pro působení na tržišti, pokud tedy nejde o působení v roli náhodného kolemjdoucího, který se pozastavuje a okouní, případně spisovatele, který, opřen o zeď, kouše tužku a dělá si poznámky do notesu.

Co vám mám povídat - nemohla jsem odmítnout. Taková nabídka se neopakuje, obzvlášť s přihlédnutím ke shora uvedeným přitěžujícím okolnostem. Doufám, že mě na místo činu přijdete podpořit! V pauzách mezi prodejem ovocných, bylinkových, plněných uzeným a klasických houskových si budu dělat poznámky do notesu. Slevu nedám (leda omylem, při chybné matematické úvaze z hlavy), ale zájemcům s radostí podepíšu knihu z produkce O.S.N. :)

2 komentáře:

  1. Blanko, věřím, že si na nás počkáš do konce června na tržisti, abychom Tě mohli podpořit i s panem Jonášem - má novou bugginu a úžasný nový pracovní oděv, tak Tě bude jistě pěkně rozptylovat při sčítání ;-)) Doufám, že budeš mít prima počasí a bude Ti mezi knedlíkumilovným lidem milo.
    Zdravíme, HAJ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasnačka! :) Doufám, že jste nezradili námořnickou tradici a Jonášův nový pracovní oděv je pruhovaný.

      Vymazat