Tento blog je preventivním opatřením proti 1) smazání pevného disku, 2) spláchnutí flashky do záchodu, 3) krádeži, ztrátě nebo požáru, při němž by došlo ke zničení jedinečného šanonu s poznámkami a texty, 4) kombinaci všech předchozích katastrof. Vychází bez jakéhokoli žánrového omezení, a to zcela nevypočitatelně buď v češtině nebo v angličtině.

neděle 21. října 2012

Deset webových stránek, které mi brání v práci

....a díky nimž mi nezbývá, než se zas a znovu odstřihávat od internetu a působit tak prodlevy v blogerské a komentátorské činnosti.


1. yogaglo.com - geniální stránky věnované józe, kde najdete přehršle skvělých tréninkových videí. Jen se zapsat, zaplatit měsíční poplatek, zaujmout pozici a obohatit svůj život vynikajícím a dostupným cvičením. - Přesně to si říkám, když každé ráno klikám po výběru z lekcí a hledám ideální sestavu, které bych se nepochybně hned teď oddala, pokud bych, tedy, konečně zaplatila členský poplatek, překonala ukrutnou lenost a došla se převlíknout, vyhrabala ze sklepa karimatku, bez níž se totiž cvičení neobejde... No nic. Třeba zítra.

2. elle.com - neplést s elle.cz! Nebe a dudy. Ano, stejně jako česká Elle, i americká verze hýří advertoriály, sekvencemi fotografií bizarních modelek a ještě bizarnějších kolekcí, a Deseti krémy pod tři sta dolarů, které prostě musíte mít. Jenže elle.com má dva trumfy navíc: jedním z nich jsou horoskopy v podání vynikajících autorek The Astro Twins, druhým pak pravidelný sloupek Ask E.Jean.

3. Autorka řečených sloupků má ostatně své vlastní stránky - www.askejean.com, kde odpovídá na dotazy čtenářek nekonečnou šňůrou kratičkých humorných videí.

4. zenhabits.net. Nevím, jak to autor Leo Babauta dělá, a nebo jestli prostě kecá, ale jeho pravidelné záznamy o životě podle minimalistického plánu (jak zhubnout, jak vyhodit všechny nepotřebné věci, kterak vstávat brzy ráno, atd.) mě buď okamžitě inspirují nebo obklíčí výčitkami (proč si nejdu každé ráno v šest pořádně zaběhat nebo se přinejmenším v sedm trochu projít a proč, ksakru, nepřestanu s pravidelným típáním budíku alespoň o něco dřív než v osm).

5. skypicker.com - kam poletím po Evropě, až se jednoho dne přestanu létání bát a vybrané nízkonákladové společnosti zapomenou, že mě měli na indexu, protože jsem kdysi při nástupu v Londýně úkolovala letušku, ať se, prosím, ujistí, že z výškových čidel po stranách kokpitu byly při posledním čištění trupu letounu odstraněny zbytky ochranné vodovzdorné izolepy. (Jinak spadneme, že jo.)

6. akcniletenky.com - kam poletím ve světě, (dtto).

7. ted.com - kdykoli, kdekoli a cokoli z těchto stránek! Lidé, kteří mají co říct a navíc (vesměs) dovedou skvěle řečnit.

8. oliver.hr - ačkoli poslední aktuální záznam je téměř rok starý, skalní fanynka se pravidelně ujišťuje, jestli jí něco neuniklo, a když se ujistí, kochá se několik drahocenných minut pohledem a poslechem svého hudebního idolu.

9. foodily.com - a sakra, ono už je skoro poledne. Obídek! V lednici je sice jen zima a zelí, a v kuchyni já, která neumí uvařit ani špagety, ale nevadí - snít je dovoleno i nám podzásobeným a neznalým. Když futruju rejži s kečupem, klikám mezi čokoládovým dortíkem a naditými křepelkami, a náhodou to docela jde.

10. amazon.com - úryvky z děl světové literatury, klasiků i novinek a velice přísné závěry už po několika stranách, které amazon náhodně vybere, to je moje! Je po obědě a já se okamžitě a bezpodmínečně musím pustit do práce, takže mám posledních deset minut a představa spočinutí v křesle, dvouhodinového listování kvalitním svazkem proloženým zádumčivými pohledy do dáli, je mi, žel, stejně vzdálená jako doba alžbětínská. Až po práci. O víkendu. O svátcích. V důchodu? :-/

Žádné komentáře:

Okomentovat