Tento blog je preventivním opatřením proti 1) smazání pevného disku, 2) spláchnutí flashky do záchodu, 3) krádeži, ztrátě nebo požáru, při němž by došlo ke zničení jedinečného šanonu s poznámkami a texty, 4) kombinaci všech předchozích katastrof. Vychází bez jakéhokoli žánrového omezení, a to zcela nevypočitatelně buď v češtině nebo v angličtině.

sobota 12. května 2012

Aukce toaletní poezie

Dnes ráno mi výběr ze záchodových veršů přivodil několik záchvatů smíchu, a sice smíchu člověka, který se tváří v tvář neuvěřitelně sprostému a trefnému textu prostě neubrání, na pár vteřin zapomene na slušné vychování, jazykovou soudnost, společenské i jiné konvence, a řehotá se nad hrubozrnným humorem jako opilý puberťák. Ostatní ho nechápou. A tak jim začne vybrané verše nahlas předčítat, čímž se definitivně znemožní, zvláště pak, nachází-li se ve vícejazyčné společnosti a jme se výsledky české lidové tvořivosti překládat. Na základě průzkumu dostupných zdrojů jsem konstatovala, že záchodové nápisy lze žánrově rozdělit na verše a epigramy, zaměření je pak buď poetické (Když tu tak sedím, na dveře hledím... - atakdále), vulgární, politicky angažované (Ať žije III. Internacionála! Ať žije IV. cenová skupina!), filosofické (God is dead. Nietzsche a pod tím dopsáno Nietzsche is dead. God), od podlahy anebo ze života (Do půlnoci u pěny, po půlnoci u ženy), vzdělávací až mentorské (nevhazujte/používejte/splachujte apod. - obvykle z pera řízných uklizeček), surrealistické (Náhle se prudce zvedl chodník a silně mě udeřil do obličeje.), reflexe zlomeného srdce (Veroniko, miluji tě! a pod tím dopsáno Tak tady ti asi Veronika neodpoví.)
Rozhodla jsem se, že se do toaletní poezie vložím, a to takto: poté, co v mém bytě zbyly v podstatě už jen parkety a klávesnice, jednou z posledních věcí, kterou prodávám přes aukro.cz, je mísa, nová bílá záchodová, již jsem nalezla ve sklepě. Konkrétně se jedná o WC Ideal Standard s vodorovným odpadem a odkaz na předmětnou aukci se nachází zde. Pokud mísu vydraží někdo ze zdejších čtenářů, opatřím ji nápisy a malůvkami z autorské dílny O.S.N., takže vznikne neopakovatelná a originální Signature Toilet. Vzhledem k tomu, že nález dalších keramických záchodů ve stísněných prostorách sklepa je vyloučen, jedná se o jedinečnou příležitost! 

P.S. A kdyby někdo preferoval poezii v podání TV Nova a dalších kanálů, ať se koukne sem. :)

1 komentář:

  1. Můj bývalý zaměstnavatel měl na dveřích WC zevnitř ceduli "Zkontrolujte, zda jste po sobě ÚSPĚŠNĚ spláchli."
    H.

    OdpovědětVymazat